paddycake
Gözlemci
Uzun süredir bug bounty tarafında aktif olarak test yapıyorum. Özellikle aracılık sürecinin kolaylığı ve ödeme tarafındaki pratiklik nedeniyle uzun bir süre BugBounter üzerinden ilerledim.
Ancak son dönemde platforma yeni program eklenmemesi, mevcut programlarda da raporlara geç dönüşler olması sebebiyle ciddi anlamda scope kısırlığı yaşamaya başladım. Test edilebilecek alanlar daralınca verim de doğal olarak düşüyor. Asıl işim IT Personeliyim fakat bounty benim hobim, yani tek kazanç kapım değil.
Bu noktada merak ettiğim birkaç konu var:
Kendi deneyimlerinizi, kullandığınız platformları veya takip ettiğiniz kaynakları paylaşırsanız çok faydalı olur. Şimdiden teşekkürler.
Ancak son dönemde platforma yeni program eklenmemesi, mevcut programlarda da raporlara geç dönüşler olması sebebiyle ciddi anlamda scope kısırlığı yaşamaya başladım. Test edilebilecek alanlar daralınca verim de doğal olarak düşüyor. Asıl işim IT Personeliyim fakat bounty benim hobim, yani tek kazanç kapım değil.
Bu noktada merak ettiğim birkaç konu var:
- Siz yeni ve aktif bug bounty programlarını nerelerden takip ediyorsunuz?
- BugBounter dışında daha canlı scope’a sahip, geri dönüşleri makul olan platformlar var mı?
- Özel davetli / private programlara girme konusunda izlediğiniz bir yol var mı?
Kendi deneyimlerinizi, kullandığınız platformları veya takip ettiğiniz kaynakları paylaşırsanız çok faydalı olur. Şimdiden teşekkürler.