Neler yeni
Bughane Academy

Bughane Academy, bug bounty, web güvenliği ve sızma testi alanında kendini geliştirmek isteyenler için kurulmuş Türkçe odaklı bir topluluktur.

Burada; gerçek güvenlik açıkları, recon ve exploit teknikleri, payload & bypass yöntemleri, araçlar, scriptler ve write-up’lar topluluk tarafından paylaşılır ve tartışılır.

Birlikte öğren, birlikte üret, birlikte güçlen.

Yazıcılara Sızılması Hakkında

deniizgks

Aday
Merhaba,
Ofiste HP 7720 model bir yazıcı var ama kartuş kabul etmiyor. Patronda birine sormuş içine sızıp bir şeyler yapabilirim 10.000 TL demiş böyle bir şey mümkün müdür? Mümkünse kendim yapmak isterim yardımcı olacak biri varsa aşağıya bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

içine sızarım dediği yazılım attırıyor. muadil toneri orijinalmiş gibi gösteriyorsun. lokal bağlantılı printerin neyine sızıyor.

içine sızarım dediği yazılım attırıyor. muadil toneri orijinalmiş gibi gösteriyorsun. lokal bağlantılı printerin neyine sızıyor.
Haklısınızdır bende adamın dediğini iletiyorum. Eğer yazılım falan atılıyorsa kendim yapmak isterim var mıdır bilindik bir yol falan acaba?

Aklıma bir fikir geldi ama denemek lazım. Sürücüleri siliip eski bir sürücü yükleyin, belki çözülebilir. :)

Aklıma bir fikir geldi ama denemek lazım. Sürücüleri siliip eski bir sürücü yükleyin, belki çözülebilir. :)
Toner görmemesi driversal bir mevzu değildir. Yazıcı kendi üzerinde update yapılabilir. Birde bazı tonerleri yazıcılar görmüyordu. Tonerin çiplerini kırıp tanıttırıyorduk.

Toner görmemesi driversal bir mevzu değildir. Yazıcı kendi üzerinde update yapılabilir. Birde bazı tonerleri yazıcılar görmüyordu. Tonerin çiplerini kırıp tanıttırıyorduk.
Mesele toner değil galiba hocam muadil ürün kullandıkları için yazıcının firmware sistemi engelliyor. Bunu aşmak için de arkadaş içine sızarım demiş ya aslında eski sürücü yükleyecek bence

Mesele toner değil galiba hocam muadil ürün kullandıkları için yazıcının firmware sistemi engelliyor. Bunu aşmak için de arkadaş içine sızarım demiş ya aslında eski sürücü yükleyecek bence
İşte konunun sürücü ile ilgisi yok. Çünkü bizzat aynısına denk geldik. Sürücü dediğiniz yazıcının driverıdır. Ya yazıcıya dediğiniz gibi firmware atacak. bu yazıcının içine atılıyor. kendi arayüzünde. ya da kartuşa fiziksel işlem yapması lazım. Tecrübeyle sabittir.

Geri