Neler yeni
Bughane Academy

Bughane Academy, bug bounty, web güvenliği ve sızma testi alanında kendini geliştirmek isteyenler için kurulmuş Türkçe odaklı bir topluluktur.

Burada; gerçek güvenlik açıkları, recon ve exploit teknikleri, payload & bypass yöntemleri, araçlar, scriptler ve write-up’lar topluluk tarafından paylaşılır ve tartışılır.

Birlikte öğren, birlikte üret, birlikte güçlen.

Herkese iyi günler bi sorunum var....

YOHOHOHOHOHO

Avcı
bug bounty yaparken şöyle bişiyle karşılaştım https://subdomain.example.com/assets dosyalarına rahatlıkla girilebiliyordu ve içinde javascript dosyaları vs var sunucu (Apache/2.4.58 (Ubuntu) kullanılıyor bunu bilgi ifşası olarak raporladım sizce doğrumu yaptım yoksa bu raporlanmıcak bişimi

/assets dizininin erişilebilir olması tek başına bir zafiyet değildir. Önemli olan içeriktir. Statik dosyalar normaldir; ancak yedek veya hassas dosyalar varsa bu bilgi ifşasıdır.
Bir ekran fotoğrafı atarsanız yardımcı olabilirim

standart assets dosyaları herhangi bir impactı yok o yüzden uygulanamaz olarak raporunu kapatacaklardır. Ama şöyle bişey assets klasörü açıksa başka hassas dizinler de açık olabilir. o Hassas kısımları bulmaya çalış.

templates ve img kısımlarını incele hassas fotoğraflar veya dosyalar var mı, o zaman raporun impact olarak geçer.

standart assets dosyaları herhangi bir impactı yok o yüzden uygulanamaz olarak raporunu kapatacaklardır. Ama şöyle bişey assets klasörü açıksa başka hassas dizinler de açık olabilir. o Hassas kısımları bulmaya çalış.
templates ve img kısımlarını incele hassas fotoğraflar veya dosyalar var mı, o zaman raporun impact olarak geçer.
teşekkürler cevap için

Geri