Neler yeni
Bughane Academy

Bughane Academy, bug bounty, web güvenliği ve sızma testi alanında kendini geliştirmek isteyenler için kurulmuş Türkçe odaklı bir topluluktur.

Burada; gerçek güvenlik açıkları, recon ve exploit teknikleri, payload & bypass yöntemleri, araçlar, scriptler ve write-up’lar topluluk tarafından paylaşılır ve tartışılır.

Birlikte öğren, birlikte üret, birlikte güçlen.

BİŞİ BULDUM AMA BULDUĞUM ŞEY NE ?

YOHOHOHOHOHO

Usta Avcı
herkese iyi akşamlar , daha demin bişi buldum ama ne oluyor bende bilmiyom kısaca anlatıyım

Example.com adında bi sitemiz var ve ikisinin de email değiştirme işlemi için burp suite ile araya girip parallel istek gönderiyorum ve 2 hesapta kabul ediyor neyse (NORMALDE KABUL ETMİYOR BU EMAİL KULLANIMDA DİYOR)

2 hesapta aynı email olduktan sonra şifre sıfırlama işlevini deniyorum ve 2 hesabın şifresi de aynı oluyor

VE 1.girişimde A hesabını açıyorsa 2. girişimde ise B hesabını açıyor, yani 2 hesapta aynı şifre aynı email

fakat bunu kendi kontrolümde olan 2 hesapta denedim , şuanlık başkasında yapamıyorum

merak ettiğim şu bu sizce raporlanırmı ?

bişeyler yaptım ama ne yaptım bende anlamadım

herkese iyi akşamlar , daha demin bişi buldum ama ne oluyor bende bilmiyom kısaca anlatıyım

Example.com adında bi sitemiz var ve ikisinin de email değiştirme işlemi için burp suite ile araya girip parallel istek gönderiyorum ve 2 hesapta kabul ediyor neyse (NORMALDE KABUL ETMİYOR BU EMAİL KULLANIMDA DİYOR)

2 hesapta aynı email olduktan sonra şifre sıfırlama işlevini deniyorum ve 2 hesabın şifresi de aynı oluyor

VE 1.girişimde A hesabını açıyorsa 2. girişimde ise B hesabını açıyor, yani 2 hesapta aynı şifre aynı email

fakat bunu kendi kontrolümde olan 2 hesapta denedim , şuanlık başkasında yapamıyorum

merak ettiğim şu bu sizce raporlanırmı ?

bişeyler yaptım ama ne yaptım bende anlamadım
EE bildiğim mantık hatası bu. şifre sıfırlama hangi maile gidiyor peki ? iksine mi tekine mi ?

abi zaten tek mail olduğundan tek maile gidiyor ve değiştirince şifreyi ikisinin de değişiyor şifresi

ve giriş yaptığımda aynı mail aynı şifre girince bazen 1. hesap bazen 2. hesap açılıyor :d fakat bunun çalışması için kendi kontrolümde 2 hesap olması gerek kurban için kullanırsam direk account takeover oluyor bu fakat kurbana kullanamıyorum o yüzden kafam karıştı bi impact çıkmıyor gibi sadece kendi kendime eyleniyor gibi bi havası var açığın

abi zaten tek mail olduğundan tek maile gidiyor ve değiştirince şifreyi ikisinin de değişiyor şifresi

ve giriş yaptığımda aynı mail aynı şifre girince bazen 1. hesap bazen 2. hesap açılıyor :d fakat bunun çalışması için kendi kontrolümde 2 hesap olması gerek kurban için kullanırsam direk account takeover oluyor bu fakat kurbana kullanamıyorum o yüzden kafam karıştı bi impact çıkmıyor gibi sadece kendi kendime eyleniyor gibi bi havası var açığın
sen simdi ahmetin hesabından mehmetin hesabının şifresini değiştiriyorsan csrf veya takeover neyse yada cookie kaynaklı olmasın

sen simdi ahmetin hesabından mehmetin hesabının şifresini değiştiriyorsan csrf veya takeover neyse yada cookie kaynaklı olmasın
şöyle zaten out of scope çünkü fiziksel erişim istiyor bunu yapmam için , olay şu 2 hesabın da email değiştirme isteğini yakalayıp burp suite ile istekleri aynı anda parallel olarak atıyorum ve normalde bunun olmaması gerekiyor daha önceden denedim bu email kullnımda demişti , fakat bunu uzaktan csrf veya başka bi zafiyet ile yapamıyorum 2 hesap da bana ait olması veya fiziksel olarak o isteği yakalamam gerekiyor , raporlayamıcam büüyk ihtimalle çünkü impact yok kurban için

sonuç çıkmıyorsa uğraşmaya gerek yok csrf token autohorization başka hedeflere odaklan

Geri